Az izgalmak a végletekig fokozódtak vasárnap délelőtt a Rally Hungary-n, az első két szakaszon annyi esemény történt, mint a versenyen egészen eddig. A magyar szempontból legfontosabb hírt azonban szögezzük le gyorsan: Csomós Miklós tartja vezető pozícióját, Vincze Ferenc pedig továbbra is a harmadik az összetettben.

De menjünk sorban!

A vasárnapi első gyorsaságin (amely sorrendben már a kilencedik volt a versenyen) Csomós Mixi ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta: megnyerte a szakaszt, és újabb 9 tizedet hozzátett az előnyéhez, így már 23.5 másodperccel vezetett Mads Ostberg előtt. A norvég pilóta bízott benne, hogy leesik az eső, és esetleg ebből előnyt kovácsolhat, ám ez nem történt meg. A harmadik helybe biztos kézzel kapaszkodott Vincze Ferenc, aki ezen a szakaszon is a harmadik helyet szerezte meg.

Következett a verseny leghosszabb (25.35 km), legfordulatosabb és legizgalmasabb szakasza Mád környékén, amelynek a célja a Sárgaborháznál volt, s amelyen a nagymenők közül többen is bajba kerültek. Csomós és Ostberg is defektet kapott, Vincze pedig utolért valakit a körgyorsaságin, akinek a porában autózva jó néhány másodpercet veszített.

Ám aki azt hiszi, hogy ez bármit is megváltoztatott az összetettben a dobogós helyek tekintetében, nagyon téved, hiszen mivel mindenkinek gondja volt, továbbra is Csomós vezet (igaz, előnye 15 másodpercesre olvadt) Ostberg előtt, akit 7.6 másodperccel követ Vincze.

A gyönyörű, szőlőföldeken átvezető szakaszt egyébként Martins Sesks nyerte meg, akinek az élménytől fülig ért a szája a célban. A versenyzők egyébként is nagyon dicsérték a mádi szakaszt, azt mondták, valódi raliélményt nyújtott.