biztonsági tájékoztató

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Látogatható-e ingyenesen a rendezvény?

A külső gyorsasági szakaszokra 12 éven aluli gyerekek számára csak ingyenes karszalagot kell kiváltani.

Hol lehet jegyet vásárolni?

Jegyek kaphatók a Motorsportmania.shop oldalon!

Lehetőség van szombati napijegy vásárlására?

Szombati napijegy vásárlására nincs lehetőség. Szombatra az All in és a Rally Pass jegyek érvényesek.

Látogatható a Rally Pass jeggyel a pénteki Superspecial?

A Rally Pass jegy a Superspecial belépőt nem tartalmazza.  

A helyszíni jegyértékesítési pontoknál lehet kártyával fizetni?

A helyszíni jegyértékesítő pontoknál csak készpénzes fizetés lehetséges.

Ki kell nyomtatni a jegyemet?

A jegyet mind nyomtatott, mind elektronikus formában tudod érvényesíteni, azonban a gördülékenyebb bejutás érdekében mi erősen javasoljuk a jegy kinyomtatását, hiszen az internetkapcsolat stabilitása a helyszínen nem mindig garantált.  

Melyik napokon érvényes az All In jegy?

Az All in jegy péntektől vasárnapig belépést biztosít a Rally Hungary összes nézői pontjára, valamint a Superspecialra is.  

Hol találom a hivatalos ajándékboltot?

A hivatalos ajándékbolt péntek délelőtt, szombaton és vasárnap a szervizparkban elérhető. 

Lehet IBUSZ irodában jegyet vásárolni?

Az IBUSZ befejezte jegyértékesítő tevékenységét, 2024-től a Motorsportmania.shop oldalon lehet jegyet vásárolni a Rally Hungary versenyre.

Hol válthatom be az elektronikus jegyet karszalagra?

A rendezvény összes helyszíni jegyértékesítési pontján lehetőség nyílik a voucher beváltására és a belépésre jogosító karszalag átvételére. A jegyértékesítési pontok listája és elhelyezkedése a Szurkolói információ oldalon található.

Nem működik a Motorsportmania.shop!

Kérjük, a probléma részletes leírásával küldjön egy emailt a support@trpevents.hu címre!

Készpénzzel tudok jegyet vásárolni?

Helyszíni jegyvásárlás esetén lesz készpénzes fizetési lehetőség. Eseti jelleggel VIP jegyek készpénzes vásárlására lehetőséget biztosítunk Budaörsön, ezzel kapcsolatban kérjük, írjon nekünk!

Meddig tart az elővételi időszak?

Az elővételi időszakkal kapcsolatos aktuális információt a www.rallyhungary.com oldalon találja, de a Rally Hungary iránt fokozódó érdeklődés miatt javasoljuk, hogy a jegyek megvásárlását ne hagyja az utolsó pillanatra!

Mikor jelennek meg a térképek?

A térképek megjelenéséről tájékoztatást nyújtunk a közösségi felületeinket, a Facebook-oldalunkon és Instagram-profilunkon, a Szurkolói információ oldalon, valamint a helyi médiában.

Hol tájékozódhatok a fotós akkreditációról?

Az akkreditációról az alábbi linken tud informálódni: Sajtó – Rally Hungary

Milyen jegykategóriák vannak és mire érvényesek?

All in hétvégi bérlet > Belépést biztosít az összes nézői pontra – beleértve a Szuperspeciál szakasz nézői pontjait is – a hétvége folyamán, 12 éves kortól érvényes.

Szuperspeciál (Teljes áru) > Belépést biztosít a Szuperspeciál szakasz nézői pontjaira, Szinkronpályás versenyek az ERC az ORB versenyzőivel, 12 éves kortól érvényes.

Szuperspeciál (Junior) > Belépést biztosít a Szuperspeciál szakasz nézői pontjaira, Szinkronpályás versenyek az ERC az ORB versenyzőivel, 4-12 éves korig érvényes.

Rally Pass (Teljes áru) > Belépést biztosít a nézői pontokra szombaton és vasárnap, NEM ÉRVÉNYES a pénteki Szuperspecial szakaszra, 12 éves kortól érvényes.

Rally Pass (Junior) > Belépést biztosít a nézői pontokra szombaton és vasárnap, NEM ÉRVÉNYES a pénteki Szuperspecial szakaszra, 0-12 éves korig érvényes.

Mi az a Szuperspeciál?

A Szuperspeciál a verseny első napján, április 12-én, pénteken Királyszentistvánon zajlik. Egy olyan szakasz, mely általában épített vagy mesterségesen kijelölt kisterületű pálya, lehet kör jellegű is. Sok esetben néző csalógató szakasznak is nevezik. A Királyszentistváni pályán egyszerre két nyomvonalon haladnak majd a versenyzők, az egyik legizgalmasabb pontján pedig egymás fölött halad el a két pálya egy alagutat érintve.
Az első autó 18:05-kor rajtol, a program vége csak megbecsülhető, kb 22:00-ig tart.
Ezen a helyszínen négy egymáshoz aránylag közel elhelyezkedő nézői pontról követheted a versenyt, mindegyikről nagyszerű rálátással a pályára.
Ne feledd, hogy az első autók rajtja előtt 35 perccel foglald el a helyedet biztonságosan a kiválasztott nézői ponton. Ezután semmilyen, a pályát érintő nézői mozgás nem megengedett!

Hogyan épül fel a verseny-hétvége?

A Rally Európa-bajnokság (ERC-European Rally Championship) három napon át zajlik, április 12-13-14-én, péntek-szombat-vasárnap.
A több mint 100 versenyző minden nap a Szervizparkból indul és nap végén ide tér vissza.
Pénteken Királyszentistvánon Szabadedzés, majd az ERC kvalifikáció és az ERC Shakedown programja után Superenduro bemutató következik, majd a nap fénypontja, a Szuperspeciál rajtol el 18:05-kor.
Szombaton három szakaszt teljesítenek a versenyzők a Szervizparkból való távozás után: Hegyesd, Kislőtér és Várpalota. Ezeken a helyszíneken egy délelőtti és egy délutáni kör zajlik, majd a nap végén a Szervizparkban végeznek a versenyzők.
Vasárnap az előző naphoz hasonlóan, a Szervizpark után három szakasz következik egy délelőtti és egy délutáni körben: Iszka, Tés és Nagylőtér.
A verseny vége és eredményhirdetése a Céldobogón vasárnap 18:20-kor kezdődik a Gyárkertben, Veszprémben.

A gyorsasági szakaszok programja között átfedés van, így minden programnál az első autó rajtjának időpontját adjuk meg. Mire az utolsó autó is végez az adott szakaszon, az első autó már a következő szakaszt kezdi más helyszínen, így ennek tudatában érdemes összeállítani a programot.

Hány helyszínen zajlik a verseny?

A verseny minden nap a Szervizparkból indul, ahova napközben és nap végén is visszatérnek az autók.
Első nap, pénteken Királyszentistvánon, szombaton három helyszínen: Hegyesden, Kislőtéren és Várpalotán, majd vasárnap további három helyszínen: Iszkán, Tésen és Nagylőtéren zajlik a verseny. Az eredményhirdetés és záróceremónia Veszprémben, a Gyárkertben zárja a hétvégét.

Mikor érdemes megérkezni a helyszínre?

A gyorsasági szakaszoknál minden esetben az első autó rajtjának időpontját adjuk meg. Fontos, hogy a rajt időpontját megelőző 35 percben már nem lehet semmilyen nézői mozgás a versenypályán, így kérünk, legkésőbb eddig az időpontig foglald el biztonságosan a helyedet a kiválasztott nézői ponton. Mivel a nézői pontok sokszor 10-15 perces sétával közelíthetőek meg a parkolótól, esetenként shuttle busz segíti az odajutást.

Honnan tudom nézni a versenyt, hogyan válasszak nézői pontot?

A gyorsasági szakaszok mentén a láthatósági és biztonsági szempontokat figyelembe véve nézői pontokat alakítunk ki, ahonnan biztonságosan és kényelmesen nézheted a versenyt. A nézői pontoknál jelöljük, hogy melyiket javasoljuk gyerekkel, családdal érkezőknek, melyiktől milyen távolságra tudsz parkolni és onnan hogyan jutsz a helyszínre. A szakaszok nézői információinál azt is megtalálod, hogyan tudod megközelíteni a kiválasztott nézői pontot.

A helyszíneken a zöld szalaggal jelöljük a nézők számára kijelölt, szabadon mozogható területeket, piros szalaggal pedig a nézőktől elzárt területet.

A versenyautók nagy sebességgel haladnak, így mindennél fontosabb a nézőkre vonatkozó jelzések követése és a helyszínen lévő szervezők utasításainak betartása.

Mit vigyek/ne vigyek magammal?

A verseny-hétvége gyorsasági szakaszai különböző terepviszonyok közt zajlanak, de mindenhol ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Mindenképpen kényelmes, zárt cipőben – az erdei terepeken, ha lehet túracipőben, túrabakancsban – és rétegesen öltözködve érkezz az aznapi időjárásnak megfelelően. Egyes helyeken számíthatsz porra, sárra is. A nézői pontoknál jelöljük, hol számíthatsz büfére, kihelyezett WC-re, egyéb szolgáltatásokra. Ahol a jelölés szerint nincs büfé, ott mindenképpen legyen nálad víz! Élelmet, vizet, üdítőt és 5% alatti alkoholtartalmú italokat bárhova behozhatsz magaddal.

A büféknél sörpadokkal és sörasztalokkal várunk, de bátran hozz magaddal plédet, takarót, sokan piknikeznek is.

Napos idő esetén készülj napvédelemmel – naptejjel, sapkával, de a szúnyog- és kullancsriasztó és jó szolgálatot tehet!

Érdemes feltöltött telefonnal érkezned, mert töltési lehetőség a helyszíneken nem lesz!

Mire számítsak, ha gyermekkel érkezem?

A Rally Európa-bajnokság egy felnőtt és gyerek számára egyaránt izgalmas esemény, a verseny látványos és izgalmas rendezvény minden nem és korosztály számára.
A szombati és vasárnapi programra a 12 éves kor alatti gyerekek számra ingyenes mindegyik gyorsasági szakaszra és minden helyszínre, de fontos, hogy a 0 Ft-os Rally Pass jegyet számukra is meg kell vásárolnod!
A pénteki Szuperspeciálra és az előtte lévő pénteki Királyszentistváni és Gyártelepi programra 4-12 éves kor között féláron tudsz jegyet vásárolni. 4 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Gyermekkel érkezve javasoljuk a kiemelt nézői pontok választását: pénteken Királyszentistvánon az 1-es, 2-es, nézői pontot, szombaton Kislőtér Jutaspusztai nézői pontot, vasárnap Nagylőtér gyorsasági szakasz 2-es számú nézői pontot válaszd!
Minden nap programjában egy-egy szakaszon létrehoztunk kiemelt nézői pontokat, ahol gyermekkel, családdal érkezve kényelmesen és biztonságosan élvezhetitek a versenyt. Ezeken a pontokon büfével, kihelyezett WC-kel és Merchandising shoppal készülünk. A büféknél sörpadok és sörasztalok mellett tudtok fogyasztani.

Fontos, hogy kényelmes, zárt cipőben, réteges öltözékben érkezzetek. A pályákon por és sár előfordul. Napsütés esetén érdemes napvédelemmel, naptejjel és a kicsiknek feltétlenül sapkával készülni. Kullancsriasztó is javasolt.
Jóidő esetén bátran hozzatok magatokkal takarót, pokrócot, sokan szoktak piknikezni.
A helyszíneken pelenkázó helység nem lesz, vizet és élelmet mindenhova behozhattok magatokkal.

A helyszínek sok esetben 10-15 perc sétával megközelíthetőek, indulás előtt tájékozódj a nézői pontok megközelítéséről.
Mindenhol zöld szalaggal jelöljük a nézők számára kijelölt, szabadon közlekedhető területeket, piros szalaggal a nézőktől elzárt területet.
A versenyautók nagy sebességgel haladnak, így mindennél fontosabb a nézőkre vonatkozó jelzések követése és a helyszínen lévő szervezők utasításainak betartása, kisgyermekkel különösen!

Milyen szolgáltatásokat találok a helyszíneken?

A verseny mindhárom napon murvás útszakaszokon, városon kívüli terepviszonyok közt zajlik.
Minden nap kijelöltünk egy-egy gyorsasági szakaszt, ahol létrehoztunk kiemelt nézői pontokat, ahol bővebb szolgáltatásokkal várunk benneteket.
Büfét, kihelyezett WC-ket és Merchandising shopot, a büfék mellett sörasztalt, sörpadokat ezeken a helyszíneken találtok:
– pénteken Királyszentistvánon az 1-es, 2-es, nézői ponton
– szombaton Kislőtér Jutaspusztai nézői ponton
– vasárnap Nagylőtér gyorsasági szakasz 2-es számú nézői pontján
Két nézői ponton: Királyszentistvánon és Iszkán shuttle járatok segítik a parkolótól a pályához való kényelmes eljutást.
A további gyorsasági szakaszok nézői pontjainál a térképen jelezzük, hol találsz még büfét és WC-t, hol nincsen semmilyen szolgáltatás.

Milyen öltözékben érdemes útnak indulnom?

A verseny-hétvége gyorsasági szakaszai különböző terepviszonyok közt zajlanak, így mindenképpen kényelmes, zárt cipőben – az erdei terepeken, ha lehet túracipőben, túrabakancsban – és rétegesen öltözködve érkezz az aznapi időjárásnak megfelelően. Egyes helyeken számíthatsz porra, sárra is.
Napos idő esetén készülj napvédelemmel – naptejjel, sapkával, de a szúnyog- és kullancsriasztó és jó szolgálatot tehet!
Érdemes feltöltött telefonnal érkezned, mert töltési lehetőség a helyszíneken nem lesz!

Rally-biztonság: mit tegyek/ne tegyek, mire kell figyelnem?

Mint minden autó- és motorsport, a rallynak is megvannak a maga veszélyei, de szervezőként mindent megteszünk, hogy a jelöléseket követve és a szervezői utasításokat betartva a lehető legnagyobb biztonságban legyetek.
A gyorsasági szakaszok mentén nézői pontokat jelöltünk ki, ahonnan biztonságosan tudjátok követni a versenyt. Ezeknek a pontoknak a megközelítését és a parkolási lehetőségeket is megtalálod a szakaszok leírásánál a nézői információkban.
A pályák mentén piros szalaggal jelöljük a nézők számára tiltott területeket, zöld szalag mentén találjátok azokat a nézői területeket, ahol bátran és szabadon mozoghattok. Kérjük, a tiltott területek jelzéseit vegyétek komolyan. Sokszor laikus szemmel nem biztos, hogy veszélyesnek tűnik az, ami sportszakmai szemmel, tapasztalatok alapján annak minősül.
A gyorsasági szakaszok egy része honvédségi területet érint, így különösen fontos a biztonsági jelzések és a szervezői utasítások követése.
Ha olyan nézői pontra indultok, ahol a pályán át kell haladni, keressétek az átereszek jelöléseit, itt irányítás mellett tudtok majd biztonságosan átkelni a pályán.
A programban mindenhol az első autók rajtjának időpontját adtuk meg, ez előtt 35 perccel a pályán már semmilyen nézői mozgás nem megengedett, így kérünk, hogy előtte foglald el biztonságosan helyedet a kiválasztott nézői ponton.

A kifizetett jegyet hol kapom meg?

A kifizetett jegyek e-mailen érkeznek a megadott címre. Kérjük ellenőrizze a Spam mappát is.

Hírek