A párbajtőrben néhány hete világbajnoki címet szerző Koch Máténak nagy kalandban volt része pénteken: a Rally Hungary tesztjén beülhetett az Eb-menő Csomós Miklós mellé egy körre. A vívó eddig is elismerte az autóversenyzőket, mostantól azonban egyszerűen szenzációsnak tartja őket!

Milyen volt?

Valami elképesztően durva! Úgy éreztem, hogy leszakad a fejem, lehet, hogy le is szakadt. Aztán meg azt hittem, hogy elgázolunk valakit, vagy fejre fogunk állni, nem is értettem, hogy tud kétszázról tízre megállni Mixi, kis híján nekimentünk egy szalmabálának… De amúgy jó volt, iszonyúan élveztem! Mondtam is Mixinek, hogy szívesen mennék még egy kört ezzel a lendülettel.

Olyan volt, mint amire számított?

Bevallom, hogy amikor beszorítottak az ülésbe, és semerre sem tudtam mozogni, egy kicsit megijedtem, hogy biztos jó ötlet volt-e ez. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nagy öregek egy kicsit rám is ijesztettek, kihasználva, hogy újonc vagyok. Számomra ismeretlen világba csöppentem, rengeteg néző volt a pálya szélén, integettek, és persze sok-sok újságíró. Nagyon jó kis rendezvény ez, élveztem, és remélem, hogy lesz még ilyen!

A nyolcszoros ralivilágbajnok Julien Ingrassia úgy engedte útjára, hogy a szakasz első felében kifelé nézzen, a másodikban pedig figyelje Mixi lábát. Sikerült?

Nem, igazából el is felejtettem a jó tanácsot, mert végig beszélgettünk Mixivel és nagyon gondolkodni sem tudtam. Imádkoztam is egy kicsikét, meg izgultam is, úgy izzadt a tenyerem, mint egy világbajnoki döntő előtt. Nagyon kemény volt, mégis azt mondom: ezt át kell élni!

Felértékelődtek az autóversenyzők?

Eddig is nagyra becsültem őket, tudtam, hogy nagyon ügyesek, de most, hogy testközelből megtapasztaltam, mit művelnek, azt kell mondanom, hogy ez valami szenzációs!