28 országban összesen 185 órányi közvetítést láthattak világszerte a nézők az idei magyar Európa-bajnoki futamról, a V-Híd Rally Hungary-ről, amelynek médiaértéke bődületes: 4.028.330 euró!

A nemzetközi promóter az idén is elkészítette a Rally Hungary értékelését a globális nézettség, a digitális médiahatás, valamint a közösségi médiamegjelenés tekintetében, és a részletes elemzés elképesztő adatokat hozott.

Jó hír ez a magyar Európa-bajnoki futamnak, a hazai promóter HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökségnek, és természetesen országimázs szempontból egész Magyarországnak, mert azt mutatja, hogy ERC-versenyünk jó hírét vitte a világban hazánknak, illetve a balatoni a régiónak.

A Rally Hungary-ről készült felvételeket 28 országban 30 közvetítő csatorna sugározta, összesen 185 órányi terjedelemben – az ismétlésekkel együtt ez 787 ezer órányi megtekintést eredményezett a weboldalakon.

Világszerte 4.9 millió ember kísérte figyelemmel az eseményeket, a verseny híre pedig összesen 94.4 millió emberhez jutott el. A V-Híd Rally Hungary médiaértéke összesen 4.028.330 euró, érdekesség, hogy a legnagyobb médiaértéket Finnországban hozta a verseny (2.958.722 euró), és a legtöbben a román TVR 1 csatornán követték az eseményeket (8.765.504), míg a legtöbb sugárzási időt, összesen majdnem 58 órát Lengyelországban láthatták az eseményről.

A közösségi médiában 6.8 millió alkalommal jelent meg poszt a versennyel kapcsolatban, 211.000 ember lépett interakcióba a posztokkal, és 2.8 millióan tekintették meg a videókat.