Hamarosan jön a 2024-es Rally Hungary, amely a verseny mellett számos egyéb érdekes és izgalmas programlehetőséget kínál a kilátogatóknak, legyen szó bármilyen korosztályról. Az alábbiakban összeszedtük, hogy az adott időpontokban hol és mit lesz érdemes felkeresniük a nézőknek.

Április 12., péntek

13:00-15:00: Szervizpark (Veszprém, Aréna)

Ebéd után gyertek ki a Szervizparkba, és nézzétek meg a déli szervizelési időszakot. Sétáljatok körbe, nézzetek be a különböző állomásokra, merüljetek el a versenyautók és csapatok nyüzsgő forgatagában, közben igyatok egy jó ebéd utáni kávét a Lavazza vagy a BMR Caffé kávéiból.

Ha gyerekkel érkeztek, keressétek a kukkantsatok be a Zöld Életre Valók programhelyszínére, próbáljátok ki a Road Safety vagy a Gokartszlalom pályáit, és ne hagyjátok ki a Széchenyi István Egyetem Driver21 egyedi fejlesztésű szimulátorának kipróbálását se! Ha egész hétvégére terveztek, keressétek a jegyértékesítési ponton az ingyenesen átvehető Hertz Rally Kalandfüzet pecsétgyűjtős játékát, amelyet, ha végigjártok a hétvége folyamán, nemcsak jól szórakoztok majd, de értékes ajándékokat is nyerhettek.

15 óra körül kerekedjetek fel, hogy kényelmesen átérjetek Királyszentistvánra. Az út a Szervizparkból kb. 20 perc autóval, de szánjatok időt a bejutásra, jegyellenőrzésre, parkolásra! Az 1-2-3-4-e nézői pontokhoz, a 72-es főútról érkezve a Litér és Fűzfő közötti nagy, füves parkolóban hagyhatjátok az autót. Innen a helyszíni shuttle járat kényelmesen elvisz titeket a pályára, de ha van kedvetek, kb. 15 perc alatt el is sétálhattok odáig.

16:00: Királyszentistván – Szuperspeciál

A legjobbkor érkeztek, ha kíváncsiak vagytok a kb. 16:00-kor kezdődő Superenduro show-ra, majd a rallycross Showtime bemutatójára. Ha kicsit megcsúsznátok a Szervizparkban, 17:00-ra akkor is mindenképpen érkezzetek meg, és biztonságosan foglaljátok el a helyeteket, mert a kezdési időpontok előtt 35 perccel már tilos a nézői mozgás a pályákon. Ha tudtok kicsit előbb érkezni, semmiképpen ne hagyjátok ki az élménymotorozást a mini terepmotoros pályán, amely 4 évestől egészen felnőtt korig ingyenes programlehetőség szakedzők kíséretében.

18:05-kor kezdődik a Szuperspeciál szakasz, a hétvége egyik leginkább várt eseménye, ahol a látványos szinkronpályán egyszerre két autó mérkőzik meg. Ha megéheznétek, válasszatok a nézői pontok foodtruck kínálatából, találtok itt nápolyi pizzát, hot dogot és kézműves burgert, házi burgonya chipset vagy kávét, sört és üdítőt is! Ha van kedvetek, keressétek fel a verseny hivatalos kihelyezett merchandising shopját is, és vigyetek haza a rallys ajándéktárgyakból. A program vége a résztvevő autók számától függ, de ti addig maradjatok, amíg kényelmesen bírjátok. Ha indulnátok, a shuttle buszok visszavisznek a parkolóig az autótokhoz. A kijutásnál előfordulhat kisebb várakozás, előre is köszönjük a türelmeteket!

Április 13., szombat

10:00: Kislőtér – Jutaspuszta kiemelt nézői pont

A Kislőtéren az első autó 11:06 perckor rajtol el, így érkezzetek meg 10:00-ra a Kislőtér gyorsasági szakasz kiemelt nézői pontjának parkolójába. Az Északi körgyűrű jutaspusztai kihajtónál a Kisréti utca felől érkezzetek, követve jelzéseinket parkoljatok le, és sétáljatok be a kb. 200 méterre fekvő pályához. Ahogy a verseny elrajtol, nézzétek meg az első 40-50 autót, sétáljatok a tágas nézői ponton, különböző pályaszakaszokra rálátva, és ebédeljetek meg a foodtruckok valamelyikénél.

Ha gyerekkel érkeztetek, a Rendőrség programhelyszínén üljetek be egy igazi rendőrautóba, próbáljátok ki a lézerfegyver-szimulátort vagy a „részeg” szemüveget, majd rázzatok kezet a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyenruhásaival, és nézzétek meg belülről az erdőtűz autó. Mindenképpen látogassátok meg a Pannon Egyetem Mi van a levegőben? fenntarthatósági játékát is. Ebéd után sétáljatok vissza az autóhoz, és guruljatok át a Szervizparkba, innen kb. 15 perc autóval.

16:30-tól Kislőtér vagy Várpalota

Két lehetőséget javaslunk, mindkettő szuper délutáni program lehet. Ha tetszett a kislőtéri nézői pont, térjetek vissza ide, és nézzetek bele a délutáni körbe. A programhelyszíneket, étel-ital kínálatot ugyanitt találjátok, gyerekkel jó választás itt elidőzni, a járást pedig már ismeritek! Kislőtéren a délutáni körben az első autó rajtja 16:35.

Ha megnéznétek egy új helyszínt, induljatok el picit korábban, és célozzátok meg a várpalotai gyorsasági szakaszt. Inota hadiút felől érkezve közelítsétek meg az Inota nyugati nézői csomópontot. Itt parkoljatok szinte a pálya melletti parkolóban, és sétáljatok be a nézői pontra. Ha megéheznétek, büfét találtok a helyszínen, de a délelőttihez hasonló programhelyszínekkel itt nem készülünk! A délutáni kör 17:33-kor rajtol, a délelőtti menetrendhez hasonlóan, keressétek meg a legjobb helyet 16:58-ig, utána a pályán nézői mozgás nem megengedett! A verseny itt 21:00-tól 22:00-ig is eltarthat, maradjatok, amíg kedvetek van!

Április 14., vasárnap

9:00-11:30: Iszka

Az Európa-bajnoki hétvége utolsó napján kezdjetek Iszkán! Csór-Iszka-Szőlőhegy, Bánya utca felől hajtsatok autóval a zárásig, itt parkoljátok le az autót, majd a shuttle járattal keressétek fel az 1-es vagy 2-es nézői pontot. Ha megérkeznétek az elejére, az első autó 9:27-kor rajtol, de ha nem ragaszkodtok ehhez, érkezhettek 10:00 körül, a délelőtti kör becsülhetően ebédidő utánig eltart. Büfét és mosdót találtok a területen, megebédelhettek itt is, vagy máris áthajthattok a Szervizparkba. Iszkáról az út kb. 40-45 perc.

12:30-14:30: Szervizpark (Veszprém, Aréna)

Épp megérkeztek a napközbeni szervizre, a versenyautók szép sorban beérnek a Szervizparkba, ahol belenézhettek az utolsó napi nyüzsgésbe. Ebédeljetek meg az itteni büfében, igyatok egy olasz kávét, kóboroljátok be a csapatok helyszíneit, és ha még nem tettétek, látogassátok meg a Road Safety és a Gokartszlalom pályáit a Zöld Életre Valók helyszínen és a Driver21 egyedi fejlesztésű szimulátorait! 14:30 körül kényelmesen induljatok el a nagylőtéri gyorsasági szakasz nézői pontjának helyszínére, az út kb. 25 perc.

15:30: Nagylőtér

Gyulafirátót 82-es út felől érkezzetek a 2-es kiemelt nézői pont helyszínére, parkoljatok, majd sétáljatok be a kb. 200 méterre lévő pályához. A délutáni kör, a látványos és izgalmas Power Stage 17:05-kor rajtol el, így addig van időtök inni egy kávét és belehallgatni Metha DJ szettjébe, vagy felkeresni a Rendőrség, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Pannon Egyetem kitelepült programhelyszíneit. A Foodtruckok olasz pizza, kézműves hamburger és hotdog kínálatával várnak, ha közben megéheznétek.

Ha még mindig bírjátok, és van kedvetek, a Gyárkertben, Veszprémben 18:20-tól érkeznek be az autók a Céldobogóra, az ünnepélyes Célceremóniára. Ha a gyerekekkel végig jártátok a Hertz Rally Kaland helyszíneit, és megszereztétek az összes pecsétet, semmiképpen ne hagyjátok ki a nyereménysorsolást! De akkor sem fogtok unatkozni, ha a Nagylőtéren maradtok, és végig követitek az estébe nyúló utolsó gyorsasági szakasz versenyét.