Miko Marczyk volt a leggyorsabb a péntek este, fantasztikus hangulatban megtartott rabócsiringi szuperspeciálon, amelyet 5500 néző kísért figyelemmel a helyszínen.

A versenyzők párosával rajtoltak a 2.4 kilométeres szakaszon, amely arra nem volt jó, hogy nagy különbségeket kovácsoljanak rajta, arra viszont igen, hogy tanúságot adjanak vagányságból és autókezelésből. A lélektani előny Miko Marczyké, aki megnyerte a szakaszt, amelyen a legjobb magyar Turán Frigyes volt. A magyar VW-pilóta 2019-ben elképesztő hajrával megnyerte ezt a versenyt, és úgy tűnik, most is jó formában van.

„A kvalifikáción voltak kisebb gondjaink az autóval, de most úgy tűnik, minden tökéletes. Alig várom a szombatot!” – mondta Turán.

Az Eb-menő Csomós Miklós egy megcsúszás miatt veszített egy másodpercet, de nem szomorkodott nagyon, hiszen az igazi verseny csak most kezdődik.

A pályafutása első raliversenyét teljesítő Michelisz Norbert számára fantasztikus élmény volt a villanyfénynél megtartott szakasz, s bár a rajtja nem sikerült, a 14. hely abszolút nem rossz egy újonctól, sőt!

A nap egyik nagy vesztese Josh McErlean volt, aki túl szűken vett egy kanyart, és kiütötte az autója alól a futóművet.

RALLY HUNGARY, AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG 8. FUTAMA, NYÍREGYHÁZA

Abszolút sorrend. Szuperspeciál: 1. Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk (lengyel, Skoda Fabia) 1:36.9, 2. Sesks, Franis (lett, Skoda Fabia) 0.5 másodperc hátrány, 3. Cais, Bacigál (cseh, szlovák, Skoda Fabia) 1.0 mp h., …6. Turán, Farnadi (magyar, Volkswagen Polo) 1.5 mp h.

Fotó: MGR Images