Biztonság

Biztonság


 

Az autósport veszélyes!A nyilvánvaló veszélyek hatványozottan jelentkeznek egy olyan nyílt terepen, illetve közutakon tartó autóversenyen, mint az Önök által szenvedélyesen szeretett rally versenyen. Önök imádják a versenyt, a versenyzők pedig imádják a száguldást, hiszen éppen ezért szeretik őket, mert száguldanak.A színház és a közönsége, a rallyesport és a szurkolói együvé tartoznak, azonos dolgokért lelkesednek és így csak egyetlen közös célunk lehet:AZ IZGALMAS ÉS BALESETMENTES VERSENY!Ennek érdekében Önök tehetik a legtöbbet, Önöknek kell a legtöbbet tenniük.Soha ne feledjék tehát, hogy:A versenyek lezárt gyorsasági szakaszai lezárt versenypályák, amelyeken a versenyzőnek joga és kötelessége a lehető leggyorsabban végigmenni! A versenyautók az út mindkét oldalát használhatják, és a versenyzőknek joguk van elesni, bukni is!VIGYÁZZ ÉLETVESZÉLY, VIGYÁZZ KISODRÓDÁS VESZÉLY feliratú szalagok felhívják a figyelmet azon helyekre, területekre, amelyek kiemelten veszélyesek. Nem kell közvetlen a szalagok mögé helyezkedni, hiszen azok pontosan a veszélyforrásokat jelölik.A versenypályákon tilos alkoholt fogyasztani, mert az alkohol rossz tanácsadó! Oldja a gátlásokat, felelőtlenné, agresszívvé, kötekedővé tesz, ami tömegben csak bajt hozhat mindenkire.

A pályazárás után tilos gyalogosan vagy járművel a versenypályán, vagy szorosan amellett közlekedni. Tudni kell továbbá, hogy a záró kocsi után, de a mezőny előtt előfutó autók következnek, melyeket Ön a rajtszámukról a nullák számának csökkenéséről tud azonosítani (0000, 000, 00, 0). Ezek az autók már versenytempóban haladnak!Kérjük, mindig vegyék figyelembe a biztonságra ügyelő rendőrök, valamint a SAFETY mellényes rendezők, sportbírók intelmeit, utasításait!Saját élete, testi épsége megóvása érdekében soha ne álljon:

– a kanyarok külső ívére

– bukkanók (ugratók) melletti és utáni területre

– hosszú egyenesek végén lévő fékezési zónába

– olyan padkára, amely mögött a menekülési útvonal nem biztosított

– lassítók körüli és utáni területre

– kisgyermeket ne, vagy csak kézen fogva fokozott szülői felügyelet mellett vigyen versenyre

– a rajt cél és célutáni területen is fokozott figyelmet tanúsítson

Mi nem ijesztgetni akarunk, hanem felhívni a figyelmet az amúgy is nyilvánvaló veszélyre, amelyek, – ha Ön is segít bennünket -, és másokat is figyelmeztet erre, akkor elkerülhetők!Mi mindent elkövetünk a versenyzőkkel együtt, hogy vigyázzunk Önre, de nem tehetünk semmit, ha Ön nem vigyáz magára!Mindenkinek egész évre jó szórakozást, balesetmentes vidám szurkolást kívánunk! 


Nincs több hír