Fenntarthatóság

Egy fenntartható jövő felé vezető úton

E szöveg keretében a szervező kinyilvánítja elkötelezettségét a sporteseményhez kapcsolódó környezetvédelmi tevékenységek iránt az FIA környezetvédelmi akkreditációs programjával összhangban, valamint a szervezéshez kapcsolódó társadalmi-gazdasági tevékenységek iránt.

A Rally Hungary számos különböző érdekelt fél, köztük a szervező, a promóter és partnerei, a helyi közigazgatás és a hatóságok munkáját fogja össze. Az esemény tervezése és szervezése különböző környezeti hatásokkal jár, és a szervező fontosnak tartja, hogy ezeket a hatásokat azonosítsa és értékelje, majd aktívan dolgozzon ezek csökkentésén. Ezért a következő eseményeken számos intézkedést és szabályt hajtunk végre a környezet és a természet megóvása érdekében.

Víziónk 3 pillérre épül:
• a tudatosság növelése,
• a környezeti és társadalmi hatások mérése,
• hatékony ciklusmodell kialakítása
a környezetvédelmi teljesítményünk javítása és az FIA környezetvédelmi akkreditációs programjának való megfelelés érdekében.

Ezért a tudatosság növelése érdekében a kommunikációra összpontosítunk, és a közösségi média oldalainkat kiemelten használjuk arra, hogy hangsúlyozzuk a tudatos környezethasználat fontosságát, például a tiszta és szemétmentes környezet fenntartását, és arra ösztönözzük az embereket, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot. Az energiatakarékosság szintén kiemelt terület szervezetünk számára, amelyet a kommunikációban is kiemelünk.

 

Szervezetünk fontosnak tartja, hogy a belső kommunikációra és tudatosságnövelésre ugyanannyi erőfeszítést fordítson, mint a külsőre, ezért különös figyelmet fordítunk a munkatársakkal és a partnerekkel, valamint a nézőkkel való kommunikációra. A közlekedés szintén kulcsfontosságú terület a szervezetünk számára, mivel úgy gondoljuk, hogy a partnerek bevonásával és mozgósításával elősegíthetjük a tömegközlekedés használatának népszerűsítését, hogy a rendezvényhez kapcsolódó teljes közlekedésből nagyobb arányban részesüljön.

Környezeti teljesítményünk javítása érdekében a bázisévként 2023-at tűztük ki, amikor elkezdjük mérni környezeti hatásainkat, beleértve a víz-, talaj-, levegő- és zajszennyezést, a szervezet szén-dioxid-kibocsátását és a hulladéktermelést.

A következő évben a szervezet 3 és 5 évre szóló célokat fog kitűzni az egyes hatásterületeken a környezetszennyezés és a kibocsátás csökkentése érdekében.

A végrehajtási eljárás során külön figyelmet fordítanak a kibocsátások éves szintű mérésére a hatásterületeken. A mérések elvégzése után további fejlesztéseket hajtunk végre a környezeti hatások folyamatos csökkentése érdekében, így megfelelve a Környezetvédelmi Akkreditációs Programnak.

Az ERC Rally Hungary szervezője ezen oldal megjelenésével hivatalosan is kinyilvánítja elkötelezettségét, hogy a partnerekkel, szponzorokkal, hatóságokkal és a nézőkkel együttműködve mérje és javítsa környezeti teljesítményét.

Fenntarthatósági

dokumentum

Kommunikációs terv