Biztonsági tájékoztatató

Légy biztonságban, vigyázz magadra!

Kérünk, hogy az alábbi tájékoztató tartalmát tartsd észben és a ralis élményed nem csupán izgalmas, hanem biztonságos is lesz!

Mindannyian azért vagyunk itt, hogy a lehető legközelebb kerüljünk az autókhoz, az akcióhoz és élvezzük a versenyt. Ám a rali szigorú határokon belül zajlik és nincs lehetőség a hibákra. Olvasd el a biztonsági információkat, kövesd a biztonsági személyzet és a sportbírók utasításait! Vigyázzatok egymásra és érezzétek jól magatokat!

A motorsport veszélyeket rejthet – ezért van szükségünk a segítségedre. A versenyzőknek támadhat technikai gondjuk, vagy adódhat más ok, ami miatt képtelenek az autójukat az úton tartani. Emiatt kiemelten fontos, hogy te, mint szurkoló, hol állsz. Az alábbi grafikák megmutatják a veszélyes helyeket, ahol tilos tartózkodni.

Biztonsági tájékoztató

Kérjük, alaposan tanulmányozd az alábbi biztonsági tájékoztatót és a mellékelt illusztrációkat annak érdekében, hogy a verseny látogatása minden pillanatban biztonságos legyen!

Biztonsági autók a rajt előtt

A gyorsasági szakasz rajtját megelőző 2 óra során több biztonsági autó teljesíti a szakaszt és ellenőrzi a szakasz biztonsági lebonyolításának feltételeit. Kérjük, hogy legkésőbb 30 perccel a rajt előtt foglald el a helyedet a kijelölt nézői pontokon! Tartsd be a sportbírók és a biztonsági személyzet utasításait és szükség esetén kérd a segítségüket!

MNASZ biztonsági üzenet

Igazi rally-rajongó vagy?

Herczig Norbert, Bútor Róbert, ifj. Tóth János és Csomós Miklós üzenete arról, hogyan lesz egy rally biztonságos, élvezetes és környezetkímélő. Ha igazi rajongó vagy, nem veszélyezteted saját magad és a verseny biztonságát, nem károsítod a természetet és felelősen fogyasztasz alkoholt!

FIA biztonsági tájékoztató

A biztonság a közös ügyünk az ORB-től az ERC-n át a WRC-ig! Hallgasd meg a vb-n induló versenyzők üzenetét, és csatlakozz a felelős raliszurkolók belső köréhez!

Média biztonsági tájékoztató

Egy kép sem ér annyit mint a biztonságod! Akár hivatásos, akár hobbifotós vagy videós vagy, tekintsd meg a Rally-világbajnokság versenyzőinek üzenetét arról, hogy miért nem szabad félvállról venni a biztonsági kérdéseket a raliban akkor sem, ha valaki tudósítóként van jelen!