Vogel Adrienn idén a rali-Eb-n versenyez

2020-02-25 16:28

Négy Európa-bajnoki ralifutamon indul idén Vogel Adrienn. A korábban Kia Picantóval pályán és raliban is versenyző magyar pilóta női navigátorával, Notheisz Ivettel gyűjti majd a versenykilométereket, egy R2-es Ford Fiestával.

“Jelenleg a rali-Eb négy futama, a Lengyel, a Róma, a Barum Rally és a Rally Hungary van betervezve. A főszponzorunk igénye, hogy ezekben az országokban megjelenjünk, így esett a választás az Eb-re, de itthon is szeretnénk minél többet menni” – mondta Vogel Adrienn az M4 keddi sporthíradójában. 

A versenyző elárulta azt is, a versenykilométerek gyűjtése és a tapasztalatszerzés az idei céljuk.  “A rali-Eb egy igazán színvonalas, jól szervezett sorozat, az első év pedig mindig a tanulásról szól. Se Ivett, sem én nem versenyeztem még egyik pályán sem, rengeteg tanulnivalónk lesz, de készen állunk a feladatra.”

Vogel Adrienn és Notheisz Ivett a Roger Racing menedzsment versenyzőjeként szerepel majd egy profi csapatban, mely a hátteret és a technikát szállítja, csapattársa egy tapasztalt ralipilóta lesz, erről azonban csak később árul el részleteket. 

A magyar versenyzőpáros első ralifutama a lengyelországi Janus Kulig Emlékverseny lesz április végén. A rali-Eb Vogeléket érintő versenyeinek időpontjai:

Lengyel Rally, 06.26-06.28.
Róma Rally, 07.24.-07.26.
Barum Rally, 08.28-08.30.
Nyíregyháza Rally, 11.06.-11.08.

 

forrás: Rally Café Autósport Magazin