Ünnepélyes rajt után raliünnep a Rabócsiringen

2020-11-06 22:25

Nyíregyháza főtere ünneplőbe öltözött és megtelt emberekkel. Már besötétedett, amikor az első raliautó fényeffektek és füstfelhő közepette átgurult a rajtdobogón – s az izgalmak fokozása érdekében fordított sorrendben indultak.

A legnagyobb üdvrivalgás természetesen a magyar versenyzőket fogadta – szóltak a dudák és szólt a taps, látszott, hogy a város immár végérvényesen a szívébe zárta a ralisokat az utóbbi években.

No meg Oliver Solberget, akinek nyilván a világbajnok édesapjának is köszönhetően komplett kis szurkolótábora alakult hazánkban.

A rajtceremóniát egy rövid, de annál látványosabb szuperspeciál követte a Rabócsiringen – a helyszínen 3500 néző szurkolt a párban rajtoló versenyzőknek, akik ezúttal nem csupán a stopperrel, hanem egymással is mérkőztek.

Az elképesztően erős mezőny külföldi tajgai is odatették magukat a „bemelegítésen”, a leggyorsabb a lengyel Miko Marczyk volt: „Sokan azt mondják, csak egyenesben vagyok gyors, most talán megmutattam, hogy a technikás pályákon is van keresnivalóm” – viccelődött.

A legjobb magyar a tavalyelőtti bajnok Hadik András volt, aki az ötödik eredményt érte el. A nap krónikájához tartozik, hogy a bajnoki éllovas Vincze Ferenc hiába volt magán a pályán gyorsabb Hadiknál, négy percet késett a szakasz rajtjától, ami alighanem 40 másodperces büntetést von majd maga után.

 

RALLY HUNGARY, AZ EB 4. FUTAMA, NYÍREGYHÁZA

Szuperspeciál: 1. Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk (lengyel, Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:38.5, 2. Mikkelsen, Floene (norvég, Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:39.2, 3. O. Solberg, Johnston (svéd, Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:40.2, …5. Hadik, Kertész (magyar, Ford Fiesta R5) 1:41.1, 7. Csomós, Nagy (magyar, Škoda Fabia R5) 1:41.2