Pácban az Európa-bajnoki esélyes Habaj

2019-11-08 10:10

Lukasz Habaj számára nem kezdődött túl szerencsésen a péntek délelőtti teszt – az Európa-bajnoki címre is esélyes lengyel pilóta egy kicsúszás után az árokban találta magát.

Habaj egy jobb kanyarban csúszott le az útról, körülbelül ötszáz méterre a 3-90 kilométeres napkori szakasz céljától, s kicsúszása egyben azt is jelenti, hogy ki kell hagynia a 9.45 órakor kezdődő kvalifikációs szakaszt, hiszen Škoda Fabiája sérüléseket szenvedett.

Szerencsére sem Habaj, sem a navigátora, Daniel Dymurski nem sérült meg a balesetben, a navigátor ennyit jegyzett meg: „Azt hiszem, az autó nincs jó állapotban.”

A kvalifikációs szakasz eredménye dönt majd a szombati rajthelyekről, ami azt jelenti, hogy Habaj jelentősen visszaesik majd akkor is, ha az autója javítható. A vizes, sáros körülmények között így nehéz kihívásra számíthat.

Habaj jelenleg második az ERC-ponttáblázaton, 19 pont hátránnyal az éllovas Chris Ingrammel szemben, és kilenccel a bajnoki címvédő Alexey Lukyanuk előtt.

Az ERC Radio riporterének, Julian Porternek a lengyel Habaj elmondta: “Nehéz megfogalmazni, mi is volt pontosan, mert olyan gyorsan történt minden. Elveszítettük az uralmat az autó felett a fékezésnél. Nem volt semmi előjele, ezért elhatároztam, hogy egy kicsit agresszívebben megyek, de ekkor elveszítettem az uralmat, és egyszerűen képtelen voltam bármit is tenni. Az autó ment egyenesen, ott volt egy árok, belementem, és nagyot ütött az autó elején. Nehéz most megmondani, hogy folytatni tudom-e, de van rá némi esély, hisz minden alkatrészünk megvan. A szerelők most próbálják visszavinni az útra az autót, és majd meglátjuk. Azt mondták, ha az autó kasznija és a bukókeret nem sérült, van esély az újjáépítésére, és el tudunk rajtolni. Jól vagyunk, már csak a szerelőktől várjuk a híreket.”  

 

Fotó: Hatalmas köszönet a fotókért Peremicki Istvánnak www.pirirc.hu

Forrás: www.fiaerc.com