Felkészülni, vigyázz...

2020-11-05 18:22

Az idei szezon legerősebb mezőnye gyűlt össze a magyar rali Európa-bajnoki futamon, a Nyíregyháza központtal zajló Rally Hungaryn. A papírmunka, vagyis az adminisztratív átvétel után pontos számokkal is szolgálhatunk: az ERC-mezőnybe 50 páros nevezett (közülük 21 magyar), míg az Európa-bajnoksággal párhuzamosan zajló országos bajnoki futamon pluszban 45 kettős méreti meg magát.

A nemzetközi mezőnyből ugyan voltak visszalépők, ám még így is kiélezett küzdelemre lehet számítani, hiszen a kétszeres Európa-bajnok Alekszej Lukjanjuk ugyanúgy a győzelemre hajt, mint az őt üldöző Oliver Solberg, a vb-futamgyőztes Andreas Mikkelsen vagy éppen a vb-dobogós Craig Breen, hogy a magyar élversenyzőket már ne is említsük.

A mezőny túl van a csütörtöki pályabejáráson, amely után a tavalyi győztes Turán Frigyes a következőket mondta: „A gyorsaságik nem lettek könnyebbek egy év alatt, mert bár most nem esett az eső, néhol nagyon nagy a sár, arról nem beszélve, hogy a levelek is csúsznak. Ha hihetünk az időjárás-előrejelzésnek, száraz időnk lesz a versenyen, úgyhogy a nyitott részek gyorsan száradnak majd, de hogy mi lesz az erdőben, azt nehéz lenne megmondani. Döntő lesz a jó gumiválasztás.”

A Rally Hungary péntek este a máriapócsi Rabócsiringen tartandó szuperspeciállal kezdődik, majd pedig a zempléni pályákon folytatódik az éles küzdelem. Az ERC-mezőny 16 gyorsasági szakaszt teljesít, az össztáv: 956.01 km, ebből a gyorsasági szakaszok hossza 191.06 km.