Ezt mondták a rajt előtt a magyar versenyzők

2020-11-06 18:02

A meghívott magyar ralisok nyilatkozata a Rally Hungary verseny előtti sajtótájékoztatóján

Herczig Norbert: Jól sikerült a pályabejárás és tavalyról van egy kis rutinunk is, csak keveset kellett módosítani az itineren – úgy érzem készen állunk a rajtra. Tavaly nagyon sok defektet kaptunk, de az idén a rendező kivett bizonyos részeket a pályákból, így egy kicsit egyszerűbb az életünk. Ami az Európa-bajnoki küzdelmet illeti, az összetettben nagyon messze vagyunk az élmezőnytől, úgyhogy nincs értelme taktikázni, menni kell, és készülni a 2021-es szezonra. Különleges lesz ez a verseny abból a szempontból is, hogy a fiammal azonos mezőnyben rajtolunk, egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ez egyszer megtörténik, de nagyon szépen fejlődik, és sokkal okosabb, higgadtabb, mint én voltam, úgyhogy nem kell izgulnom miatta.

 

Turán Frigyes: A tavalyi verseny meghatározó volt a pályafutásomban. Az utolsó szakasz előtt a második helyen álltunk, a célba érkezés után, a szervizparkba menet tudtuk meg, hogy nyertünk. A második helyért megküzdöttünk, az elsőt pedig megkaptuk a sorstól. Megtapasztaltuk, hogy kell nyerni, tanultunk belőle, és a tapasztalatokat idén felhasználjuk, de elsősorban a magyar értékelésben szeretnénk jól szerepelni, az a prioritás, persze jó volna, ha az Európa-bajnoki mezőnyben sem vallanánk szégyent, bízom benne, hogy a magyar értékelést megnyerjük, az Európa-bajnokiban pedig ott lehetünk a top ötben. Okosan kell megválasztani a tempót és a gumit, mert hosszú és nehéz verseny lesz. Az erős mezőny plusz motivációt jelent, nem mintha nem lennénk amúgy is eléggé motiváltak…

 

Vincze Ferenc: Egy ponttal vezetek, ami nem megnyugtató előny, de jobb, mintha nem mi állnánk az élen. Egyértelmű, hogy számunkra a magyar bajnoki értékelés a legfontosabb, ott kell gyorsan menni. Tavaly jó volt a tempónk, de defekt és műszaki hiba hátráltatott, most meg kell találni az arany középutat. Ismerjük a szakaszokat, jó beállítást találtunk, pontosan kell menni, mert itt bármelyik kanyarban ki lehet esni. A célom, hogy dobogóra álljunk, és növeljük az előnyünket a bajnokságban.

Hadik András: Tavalyelőtt itt szereztem meg a magyar bajnoki címet, ráadásul kiélezett küzdelemben, az utolsó gyorsasági szakaszon, sohasem fogom elfelejteni. Az országos bajnoki értékelésben a győzelem a célunk, az Európa-bajnokságon viszont erre aligha van esélyünk, hiszen elképesztően jó versenyzők vannak a mezőnyben. Igyekszünk majd kihasználni a pályaismeretet, és miután az országos bajnoki küzdelmeknek szombaton vége, egy kicsit az Európa-bajnoki mezőnyben is megmutatnánk, mire vagyunk képesek.