Bútor, a nemzeti hős

2019-11-07 18:28

Nem akart már senkinek megfelelni, de most terhet tett a saját vállára. Bútor Róbert szerint kétségtelenül a hétvégi Európa-bajnoki futam, vagyis a Rally Hungary lesz a szezon legnehezebb versenye, úgyhogy mindenki kösse fel a gatyáját.

Érdekesség, hogy az Európa-bajnoki futamok promóterei minden helyszínen kijelölhetnek három hazai versenyzőt, akik az ERC-mezőnyben prioritással rajtolhatnak, és a magyar versenyen Őry Tamás jóvoltából ő lesz közülük az egyik. Ez némiképp meglepte, hiszen 2013 év végén hivatalosan visszavonult a profi autóversenyzéstől, azóta évi egy-két futamon vett részt, ezért is nagyon megtisztelő a promóter választása.

„Sokszor elmondtam, mióta abbahagytam a versenyzést, hogy én már nem akarok senkinek megfelelni, nem akarok feszengeni, vagy bárkinek bármit is bizonyítani. Ezzel a prioritással azonban terhet tettem a saját vállamra, mert itt kvalifikáció van, itt rajthelyválasztás van – ez már abszolút nem vicc. Nem szeretnék senkire sem szégyent hozni, sem arra, aki nekem adta ezt a titulust, sem magamra. Bízom benne, hogy élni tudunk a lehetőséggel, még akkor is, ha aszfalton nagyon kevés rutinunk van a Skodával – egyetlenegyszer versenyeztünk vele ezen a talajtípuson, de annak is már két éve. A körülmények miatt nagyon nehéz volt már a tavalyi nyíregyházi verseny is: köd, eső, sötét – most sem számíthatunk másra, arról nem beszélve, hogy három napon keresztül reggel nyolctól este tízig tart a verseny, amely nagyon hosszú és összetett. Három új pálya is van, úgyhogy azt várom, hogy fejlődjek és tanuljak, mert ez az év legnehezebb futama lesz” – nyilatkozta Bútor, aki semmit sem veszített gyorsaságából, hiszen az idén megnyerte a veszprémi országos bajnoki futamot.