Berta József: A legfontosabb célunk az első hely megtartása

2020-11-04 09:48

Berta József és Losonczi Csaba az 5-ös géposztály éllovasaihoz méltó felfogásban és győzelmi reményekkel várja a Pálháza Rallye rajtját, hiszen vannak elveik, és ezekből egy csöppet sem hajlandó engedni a kategória bajnoki címére is esélyes, salgótarjáni páros. Berta Józseffel beszélgettünk.

Vezetitek a Rally2 Bajnokság 5-ös géposztályának értékelését a Pálháza Rallye előtt. Mivel készültök a versenyre? Kész van már a Hondátok?

A Vértes Rallye sajnos nem úgy sikerült, ahogyan azt mi elterveztük, előfordul, hogy elromlik a technika, ez most velünk is megesett. A generátor hibája miatt az első szakaszt követően kiálltunk Móron, de így is sikerült megőriznünk a vezető helyünket a kategóriában, bár az előnyünk három pontra csökkent az üldözőinkkel szemben. Az autónk már készen van, remélem, hogy nem maradt ki semmi a sorból, és mindent tökéletesen sikerült átnéznie a csapatunknak. Várjuk már nagyon a Pálháza Rallye rajtját.

Ismerősek a Pálháza Rallye gyorsasági szakaszai?

Nekem nem, mert korábban úgy alakultak a dolgok, hogy eddig mindegyiket elkerültem. Még soha az életben nem mentem egyiken sem, ami nem fogja megkönnyíteni a dolgunkat.

Mik lesznek a tervek a Zemplénben?

Figyelni fogjuk az abszolút eredménylistát is, de mivel egész évben mi vezettük az 5-ös kategóriában az értékelést, szeretnénk ezt a pozíciót a pálházai futam után is a magunkénak tudni. Mindenképpen győzni szeretnénk, hiszen akkor lehetne arra esélyünk, hogy már a verseny végén bajnoki címet ünnepelhessünk, és ne kelljen decemberben elutaznunk Veszprémbe, a Mikulás Rallye-ra. De ha úgy alakul, hogy menni kell a murván is, akkor természetesen nevezünk, és küzdünk a végsőkig. A Vértes Rallye után megígértem, hogy addig megyünk, amíg nem nyerünk. Ehhez az elhatározásunkhoz pedig kőkeményen tartjuk magunkat.

Rallye2.hu – Salánki Gábor