Az évfordulón folytatódtak az egyeztetések

2019-05-08 09:32

Egy éve kezdődött. A kanári-szigeteki Európa-bajnoki futamon találkozott először Jean-Baptiste Ley, az ERC-sorozat koordinátora, és Őry Tamás, az azóta az Európa-bajnokság programjába bekerülő Nyíregyháza Rally magyarországi promótere. Az akkori első személyes megbeszélések után egy évvel már jó ismerősként üdvözölték egymást, és elkezdték az egyeztetéseket azokról a nagyon fontos részletkérdésekről, amelyektől igazán jó lehet egy ilyen rangos verseny.

 

Jean-Baptiste Ley: „Egy éve találkoztunk először Tamással és kollégáival, s az első pillanattól jó volt az együttműködés közöttünk. A csapatuk nagyon profi és a hozzáállásuk a feladatokhoz hasonló a miénkhez. Tavaly magas színvonalú kandidáló versenyt szerveztek, ahol nagyon meg is lepett, hogy milyen erős a magyar mezőny, épp ezért csak örülni tudtam annak, hogy a Rally Hungary az Európa-bajnokság része lett. Szerencsére nagyon jó magyar pilóták is vannak a bajnokságban, ifj. Érdi Tibor és Klausz Kristóf már régi barátunk, Herczig Norbert pedig tavaly csatlakozott – már csak miattuk is nagy show-ra számítunk a Nyíregyháza környéki viadalon. Mindig érdekes egy új versenyt bevezetni a sorozatba, már csak azért is, mert az Európa-bajnokság mezőnye viszonylag állandó, így a versenyzők mindig izgulnak kicsit, ha egy új helyszínen fel kell venniük a kesztyűt a helyi párosokkal. A csapatok már el is kezdtek kérdezősködni arról, hogy milyen versenyre számíthatnak és elérhetők-e már belső kamerás videók a gyorsasági szakaszokról. Mind izgatottan várják a szezonzáró futamot.”

 

Őry Tamás: „Egy éve a Kanári-szigeteken kezdődött minden, itt ültünk le először tárgyalni Jean-Baptiste-tal, és akkor még csak reméltük, hogy a versenyig hátralévő rövid idő alatt sikeres lesz az együttműködés. A tavalyi kandidáló futamot nagy örömünkre pozitívan értékelte a nemzetközi promóter, ezt minden egyes alkalommal megerősíti, amikor találkozunk - most, a Kanári-szigeteken is megtette, ahol azokról az apróságoknak tűnő részletekről tárgyaltunk, amelyek igazából meghatározzák egy esemény sikerét. Az idén februárban megalakult EB szervezőbizottság abból a szakmailag erős csapatból áll, akik összerakták a tavalyi versenyt is – ezt a stábot szeretnénk tovább erősíteni idén is. A pályákról annyit elmondhatok, hogy nyolcvanöt százalékban megegyeznek majd a tavalyiakkal, de azért lesznek módosítások. Ami a mezőnyt illeti, nagy öröm látni, hogy három állandó magyar résztvevője is van a sorozatnak, ők még jobban ráirányítják a figyelmet az egész sorozatra. A külföldi versenyzők közül nagyon sokan jelezték, hogy eljönnek a versenyünkre, ami nagy kihívás lesz a magyar bajnokság résztvevőinek is, így mindenképp parász versenyre számítok.”