Az első kör után mondták… szombaton

2019-11-09 15:23

Alexey Lukyanuk: „Nem rossz elsőként rajtolni, de még így is olyan ez a verseny, mintha szerencsejátékot játszanánk. Extrém körülmények között autózunk – őszintén szólva jobban szeretem a tiszta szakaszokat, mint a sárosakat, mert ezek veszélyeket rejtenek.”

 

Vincze Ferenc: „Eddig a várakozáson felül teljesítünk. A mai első szakasz után nagyon boldog voltam, nem gondoltam volna, hogy bármelyik szakaszon megelőzhetem Lukyanukot, és rögtön reggel sikerült. Nagyon nagy sár van, terepgumi kellene, de az meg nincs. A negyedik szakasz végén defektet kaptunk, de szerencsére nem veszítettünk miatta sok időt. Jóval több a néző, mint a magyar bajnoki futamokon, úgy tűnik, mindenki látni akarta az Európa-bajnoki mezőnyt – ez jó érzés. Jó lenne megtartani a második helyet.”

 

Chris Ingram: „Egyáltalán semmi rizikót sem vállaltunk, többé-kevésbé minden a terveink szerint alakult, de tudnánk ennél gyorsabban is menni. Amíg a többi szakaszon nincs annyi kőfelhordás, mint amennyi a mai harmadikon volt, addig tartani tudjuk a harmadik helyünket, amire nagy szükségünk van. Folyamatosan gyorsulunk, van egy szakasz, amelyen Filip (Mares) gyorsabb nálunk, de a másik kettő nekünk megy jobban. Egy kicsit visszafogottak voltunk a sáros részeken, mert azt mondták, hogy szörnyű lesz, de valójában rosszabbra számítottunk.”

 

Turán Frigyes: „Próbálunk okosan menni, mert nem érzem teljesen az összhangot az autóval a csúszós, sáros utakon, ugyanis nem vezettem még ilyen körülmények között. A csapatnak is tanulni kell a beállításokat. Az első gyorsaságin megforogtunk, tolatni is kellett, a másodikon becsúsztunk egy kicsit az árokba, de összességében élvezzük a versenyt, jó látni ezt a sok-sok nézőt a pálya szélén. Nem tudunk olyan tempót diktálni, mint amilyet szeretnénk, a nagyon gyors részeken még nem vagyok elég magabiztos, viszont a saras út elég jól megy, és szerencsére abból van bőven.”

 

Herczig Norbert: „Nagyon jó itthon versenyezni, hatalmas élmény, hogy ilyen sok néző van a pályák mentén, folyamatosan nézői pontok vannak mindenhol. Kicsit sajnálom, hogy a mai első szakaszon rögtön kaptunk egy defektet, az még nagyobb baj volt, hogy elment a hangosítás, úgyhogy pantomimezni kellett, ami miatt sok időt vesztettünk. A másik két szakasz jól sikerült, főleg ahhoz képest, hogy nem rizikóztunk, esőgumit tettünk fel, miközben elég lett volna az intermédia. De nincs veszve semmi, támadunk!”

 

Hadik András: „A mai második gyorsasági szakaszon az előttünk induló kifordított elénk egy farönköt, szerencsére időben észrevettem, de eléggé visszavetett. Egyébként is tapogatózunk, nagyon új még ez az autó számunkra, keveset tudtunk vele tesztelni, úgyhogy szenvedünk a beállításokkal. Sok-sok versenykilométerre van még szükségünk vele. A pályák amúgy nagyon tetszenek: vérbeli ralis gyorsaságik.”

 

Ifj. Érdi Tibor: „Kicsit erőltettem ezt a mádi szakaszt, mert tavaly jól sikerült, élveztük is majdnem teljesen végig, kontroll alatt tartottunk mindent. Az egyik kanyar azonban nagyon sáros volt, nem számítottam rá, mert a pályabejáráson másképp volt. Lecsúsztunk az útról egy bokorba, de valami még lehetett ott, mert elszakadt a lengőkarunk. Megpróbáltam megjavítani még ott, a szakaszon, de nem jött össze. Sajnálom, mert nem így terveztük, de csak az nem esik el, aki nem siet. Holnap folytatjuk, nem nagy a kár az autóban, és a tapasztalatszerzés miatt mindenképpen kellenek a kilométerek.”