A vasárnapi első kör után mondták

2019-11-10 14:05

Alexey Lukyanuk: „Az első szakasz rajtjától kezdve gondunk volt a hátsó fékekkel, úgyhogy nem leptek meg az időeredmények. Ez nyilván nem oldódott meg a többi szakaszon sem, ami nem volt különösebben megnyugtató érzés. A mai másodikon aztán utolértem a defektes kerékkel autózó Christ (Ingram), és jó néhány kilométert mentem mögötte, egy kicsit el is veszítettem a koncentrációmat, úgyhogy megütöttem az autót. A mádi szakasz túlságosan kockázatos volt.”

 

Chris Ingram: „A mádi volt a legvizesebb gyorsasági szakasz, amin életemben mentem, de szerencsére túl vagyunk rajta. Egyébként eddig semmi drámai nem történt, csak egy defektet kaptunk, de azt is kicseréltük még bent a pályán. Próbálok nem stresszelni és nyugodtan autózni, ami nem könnyű, de meg kell csinálni.”

 

Turán Frigyes: „A mai első két szakasz nagyon jól sikerült, a harmadikon azonban beestünk egy mezőre, ahonnan elsőre nem tudtunk kijönni – a nézők mutatták meg az utat, ezúton is köszönöm. A mádi szakasz viszont nagyon vizes volt: hosszú és széles pocsolyák tarkították, amelyeken szinte lehetetlen volt irányítani az autót. Jól teszik, hogy a második körben nem rendezik meg. A szakaszgyőzelmünk annak köszönhető, hogy próbálunk vigyázni, és a lehető legpontosabban menni, és hogy az autónk remekül működik.”

 

Herczig Norbert: „Először is megvolt a napi jó cselekedetem, mert Lovászék nem tudták bezárni a navigátor felőli ajtót – mivel annak formáját alaposan átrendezték –, úgyhogy egy szép ívű rúgással segítettem nekik, hogy el tudjanak rajtolni, ezt meg is köszönték. Ami a pályákat illeti, minden volt itt, ami a rali sava-borsa, kicsit túlélő-túra jelleget öltött a délelőttünk. Ömlött az eső, hömpölygött a víz, így szerintem csoda, hogy csak egyszer történt meg, hogy álló kerekekkel csúsztunk és le is fulladtunk. Aztán magához tért a motor és mentünk tovább, igaz, az egyenesekben néha, amikor gyorsítani kellett volna, lassítottunk, mert nem lett volna vicces 170-180 kilométer/órás sebességgel megcsúszni. 

 

Velenczei Ádám: „Csúszott, ahogy gondoltuk – Mádra alkalmasabb lett volna egy csónak, mint egy versenyautó. Annak ellenére, hogy tényleg lassan mentünk, két helyen is becsúsztunk az árokba, ez még nagyobb óvatosságra intett.”